05/06/2017 – De Liedekerkse Pijl (B) IC 1 – 156 deeln – 164 km – gem 42,9 km/u

Voor de IC van de Liedekerkse pijl boden zich 165 deelnemers aan de inschrijvingstafel om 162 km af te haspelen op een pittig parcours, van bij de start konden we valpartijen noteren gelukkig zonder erg. Na 35 km de eerste ontsnapping met 7 renners waaronder Leon Mazzone deze hadden maximum 35” voorsprong op het peloton die na km 52 de koplopers tot de orde riepen. Dit was het eerste en laatste feit van de Illi Bikes renners, zij kwamen voor de rest van de nog 110 km niet meer in het stuk voor.
Er waren verschillende pogingen om voorop te rijden maar telkens een maat voor niets tot opeens 20 renners het hazenpad kozen dit na 81 km en de rest was gezien.
Fabrice was betrokken bij een valpartij zonder erg, sloot terug aan bij het peloton die al 1’15” achterstand telde, toen de ketting van Fabrice op de puttenberg afliep was dit ook het einde na 101 km.
Het peloton barste uiteen bij km 127, een groepje gelosten met daarin Angelo De Ketele – Louis Moreels en Jarno Mondelaers die allen konden afstappen, we hadden nog 3 renners in wedstrijd, Lenny Mortier reed nog met een groepje weg van het peloton , het groepje van Leon Mazzone en Oliver Martin reden op meer dan 3’ van de kopgroep, om dit verhaal kort te maken dit moet beter kunnen jongens.
Uitslag is als volgt: 51ste Lenny Mortier – 64ste Leon Mazzone – 67ste Oliver Martin – DNF Jarno Mondelaers – DNF Fabrice Mels – DNF Angelo De Ketele – DNF Louis Moreels.

Leave a Reply