30/08/2017 – Memorial Danny Jonckheere Oudenburg (W) – 125 deeln – 160 km – gem 42,68 km/u

Voor de IC te Oudenburg kwamen 125 renners opdagen die 160 km wegdek onder de wielen kregen, de weergoden waren niet gunstig gezind daar het de hele wedstrijd regende en naarmate de wedstrijd vorderde kwam de wind nog feller opzetten.
Na 25 km wedstrijd Maths in moeilijkheden moest van fiets veranderen (defect aan zadel) de aansluiting naar het peloton verliep zeer moeizaam, was nog maar pas in het peloton of Maths kon terug in achtervolging op een strook waar het peloton steeds het gaspedaal tot op de bodem induwde, dit gebeurde enkele malen tot Maths uitgeput de wedstrijd moest staken. Men kreeg 11 leiders met Rune maar het peloton liet niet begaan en het 1ste gedeelte van het peloton kon de aansluiting maken dit na 64 km. Rune probeerde het na 92 km alleen maar dit was in de volksmond chase patat. Ondertussen waren we in alle stilte Jelle kwijt (opgave), na 110 km opgave Rune de kou werd hem teveel zodat we nog 3 renners in wedstrijd hadden.
Bij km 123 konden 23 renners zich van het peloton ontdoen en reden 32” bijeen met Joran mee doch een valpartij was onze renner en 3 andere hun deel zodat Joran in de 2de groep verzeild geraakte. De kopgroep zonder renner van onze stal reden voor de overwinning.

Uitslag IC Oudenburg : 30ste Joran Mertens – 39ste Michael Delbaen – 50ste Jiry Moeskops – DNF Rune Herregodts – DNF Jelle Van Den Plas – DNF Maths Heinderson.
Onze renners werden 11 de in het clubklassement.

Leave a Reply