BRUSSEL – OPWIJK IC1 – U23 – 160 deeln / 150 km / gem.42,09km/u – 68 opgevers

Aan het Koning Boudewijn stadion trotseerden 160 renners de kou met 149 km voor de boeg ( 4 grote ronden en 3 kleine ) om de eindmeet in Opwijk te bereiken.

Bij het buiten rijden van Wemmel na amper 2 km ver vastlopende ketting van Dochy Thibaut fietswissel, doordat zijn reservefiets in het midden stond veel tijd verloren, nog achter de wagen gereden om aan te sluiten maar de achterstand was te groot met opgave tot gevolg.
Bij het buitenrijden van Merchtem was het de beurt aan Jarno Mondelaers stuur los gekomen, 2de fietswissel na amper 20km, Jarno kon terug aansluiten.
Ondertussen was er een kopgroep die 1’30 voorsprong hadden op het peloton, Na 2de maal de Varent aflopende ketting van Wout Huygen kon vrij snel zijn plaats in het peloton nemen, naar de aanloop van de putberg Jan Van Laer gelost uit peloton en opgave.
Toen we dachten dat we het ergste hadden gehad Michael Delbaen lek achterwiel juist na de beklimming van de putberg daar we wagen 17 hadden en nog op de putberg reden konden we Michael niet  bereiken, zat nog tussen de wagens na wielwissel en kon de aansluiting maken dit na 63 km.
Jarno Mondelaers na 76 km – Michael Delbaen na 85 km en Theo Hartley na 86 km uit de wielen gereden met opgave tot gevolg.
We hadden nog 2 renners in wedstrijd in het 2de gedeelte van het peloton, Wouter Huygen strande op een 55ste plaats en Mauro Verleyen op een 63ste plaats.
De kop is er af en volgende wedstrijd beter ?

Comments are closed.