MEMO DANNY JONCKHEERE – OUDENBURG (W) 1.12 – IC 1 – 109 deeln – 155 km – gem 42,39 km/u – 44 opgevers.

De 22ste memorial Danny Jonckheere te Oudenburg (W) kregen 109 renners aan de start voor een afstand van 155 km, er waren slechts 5 Illi Bikes renners aan de start.

Heel de wedstrijd moesten de renners de regen trotseren, al vrij vlug en dit na 25 km, geloste renners waaronder Mauro Verleyen die het tempo van het peloton niet kond volgen.
Toen na 32 km men vanuit het peloton terug een versnelling plaatsten moesten een 15 tal renners de rol lossen daarbij Jan Van Laer, op het ogenblik dat men barage maakte achter dit 15 tal, reed Fabrice Mels lek in het peloton deze werd geholpen door de neutrale wagen en belande zo bij het groepje gelosten die later uit wedstrijd werden genomen zodat we nog 2 renners in wedstrijd hadden.
Bij km 84 was Theo Hartley aan de beurt om de wedstrijd te staken, bleek ziek te zijn (maagproblemen) en zo hadden we nog slechts 1 Illi Biker in koers.
Met nog 12 km te rijden 6 koplopers die voor de overwinning streden, de 19de plaats was voor Thibaut Dochy onze beste man in wedstrijd.
Uitslag wedstrijd: 19de Thibaut Dochy – DNF Theo Hartley – DNF Fabrice Mels – DNF Jan Van Laer – DNF Mauro Verleyen

Comments are closed.