ROMSEE-STAVELOT-ROMSEE (Luik) 1.12 – IC 1 – 149 deeln – 159,39 km – gem 41,36 km/u – 78 opgevers

Voor de wedstrijd Romsée – Stavelot – Romsée kregen de renners niet minder dan 6 beklimmingen voor de wielen, Cote de la Pécherie – cote de Basse-Bodeux – cote de la Haute Levée – cote du Rosier – cote Cornemont en 3 maal cote Bouny om na 159,36 km te bekomen van de inspanningen als men de eindmeet bereikte.

Bij de 1ste beklimming cote de la Pécherie kreeg men al renners in moeilijkheden dit na 7 km waaronder Jelle Van Den Plas ( slechte dag ) men kreeg 5 renners aan de leiding maar na 45 km alles te herdoen – bij de 2de beklimming cote de Basse-Bodeux  kreeg men 5 renners aan het commando we noteren 53 km, bij de voet van de cote Haute Levée terug een hergroepering en het tempo lag voor Jan Van Laer te hoog met opgave tot gevolg. Bij de beklimming van de cote Rosier ontplofte het peloton in 3 stukken bij het 3de gedeelte Mauro Verleyen, deze groep moest de wedstrijd staken zodat we nog 3 renners in koers hadden. Het peloton ging jacht maken en al vlug kreeg het 1ste gedeelte van het peloton de leiders te pakken het 2de gedeelte kon enkele kilometers verder de aansluiting vinden en hadden we bij de voet van de cote De Cornemont een voltallig peloton dit na 105 km, tijdens deze beklimming kregen we 2 renners aan de leiding die op de top 31” voorsprong hadden, Pieter Oerlemans kon tijdens de beklimming van de cote Bouny het tempo niet meer volgen dit na 124 km met opgave.
Met nog 19 km te rijden kreeg men voor de zoveelste maal een hergroepering, op 15 km van het einde 3 renners op kop en die gingen uitmaken wie als 1ste de bloemen in ontvangst mocht nemen daar het peloton te laat in actie kwam om aanspraak te maken op de overwinning.
Met 2 Illi Bikes renners in de uitslag mochten we tevreden terug blikken op deze wielerwedstrijd.
35ste Maths Heinderson – 50ste Elias Maris – DNF Pieter Oerlemans – DNF Mauro Verleyenn – DNF Jan Van Laer – DNF Jelle Van Den Plas  

Comments are closed.