STAN OCKERS CLASSIC BORSBEEK (A) 1.12 – 140 deeln – 156 km – gem 43,43 km/u – 56 opgevers

De wedstrijd te Borsbeek (A) was 156 km lang verdeeld over 12 ronden van 13km, telde ook mee als provinciaal kampioenschap voor de renners van Antwerpen.

Illi Bikes was vertegenwoordigd met 5 renners, wedstrijdbegin zoals steeds renners die probeerden maar telkens werden teruggegrepen, toen het peloton na 26km de gashendel opende werd de snelheid voor een 20 tal renners teveel.
Na 54 km kreeg men de 1ste ernstige aanval met 4 renners die een bonus hadden van 1’25”; in het peloton ging men terug op het gaspedaal staan en de voorsprong was snel gereduceerd in no time tot 10” met algemene hergroepering tot gevolg de teller tikte af op 73 km.
Bij km 83 kreeg men 10 koplopers waaronder Jelle Van Den Plas zij reden een voorsprong van 58” bijeen. Na 137 km bleek de verstandhouding in de kopgroep zoek en 3 renners kozen het hazenpad met 38” voorsprong op de overblijvende achtervolgers en 1’20” op het peloton.
Toen wist men dat de winnaar niet in het peloton zat, in de laatste ronde op enkele km’s voor de finish kwamen de achtervolgers bij de 3 aansluiten zodat zij voor de bloemen mochten strijden.
Voor de provinciale titel bleek dat de heren van WBV niet wisten wat doen met de renner van Pauwels Sauzen die 6de eindigde en een profcontract heeft vanaf 1 mei kwam dus niet in aanmerking om als 3de op het podium te staan maar de heren jury leden zagen dit anders, die eer was eigenlijk voor Jelle Van Den Plas waarvoor proficiat getekend “staf Illi Bikes ” , dit zal nog een staartje krijgen op de hoofdzetel van de wielerbond.
uitslag : 7de Jelle Van Den Plas tevens 3de prov.kamp – 23ste Joran Mertens – 72ste Jarno Mondelaers – DNF Michael Delbaen – DNF Wout Huygen.

Comments are closed.