TROFEE OOST-VLAANDEREN POLLARE (O) 1.13 – U 23 – IC 2 – 149 deeln – 139 km – gem 44,91 km/u – 26 opgevers

Voor de trofee van Oost-Vlaanderen waren we te gast te Pollare voor de interclub 1.13 – U23 (beloften) IC 2 onder een stralende zon (29°) met 139 km voor de wielen verdeeld over 11 ronden en een peloton van 149 renners, dit waren de ingrediënten voor een sportieve wedstrijd.

Al na het startsein 7 renners in de aanval, hun voorsprong werd door het peloton teniet gedaan, de ene aanval na de andere met telkens als resultaat chase patat, het peloton liet niet begaan.
Toen het peloton na 68 km een ruk aan de snelheidsmeter gaf, verschillende renners in moeilijkheden met voor Illi Bikes voornaamste slachtoffer Mauro Verleyen die het tempo niet meer aankon, de reden moest men niet ver zoeken Mauro zijn bloedwaarden zijn niet optimaal om wedstrijden te rijden ?
Met nog 29 km te rijden en een breuk in het peloton kreeg men plots 29 renners aan de leiding met een max bonus van 39” geen enkele Illi Bikes renner mee, de verstandhouding bleek niet vlot te lopen  daar men slag om slinger demareerden maar het peloton had toch een vette kluif om deze groep tot te orde te roepen.
Het was pas in de aanloop naar de eindmeet ( Pollareberg ) dat men de vluchters kon bijbenen, Elias Maris zette zijn beste beentje voor en eindigde mooi 10de – 41ste Jan Van Laer – 62ste Michael Delbaen – 80ste Thibaut Dochy – 103 Maths Heinderson – DNF Mauro Verleyen.
Vanwege de staf “knap gereden gasten”.    

Comments are closed.