WIEZE (Lebbeke) (O) 1.12 – IC2 (BvB) – 170 deeln – 149,6 km – gem 46,21 km/u – 28 opgevers

We waren te gast in Wieze voor de IC tellend voor de BvB met parking juist aan de fabrieksingang van chocolade Barry Callebaut de aanwezigen zullen het geroken hebben, 170 renners aan de startlijn voor een afstand van 149,6 km en een zomerse temperatuur van 25°C.

Het eerste uur had men een gemiddelde van boven de 46km/u, 6 renners waagden hun kans maar in het wielerjargon noemt men dat chasse patat, bij km 46 moest onze snelste sprinter Wout Huygen de wedstrijd verlaten met lage rugpijn, 10 km verder moest Michael Delbaen eveneens de wedstrijd verlaten de reden was niet te achterhalen.
Na 68 km 4 koplopers met een maximale voorsprong van 53”, toen na 93 km het peloton even op het gaspedaal ging duwen was de voorsprong als sneeuw voor de zon verdwenen met een compact peloton tot gevolg.
De pech achtervolgde onze renners, bij de voorlaatste ronde was de seingever van dienst onwel geworden juist achter een bocht links op de rijbaan, de politie parkeerde zich ervoor maar de jury wagen vond niets beter dan zijn wagen rechts van de rijbaan te plaatsen zodat er een chicane werd gevormd, Fabrice Mels was het slachtoffer en knalde met zijn schouder tegen de achterkant van de wagen die ernstig beschadigd bleek.
Gelukkig voor ironman Fabrice viel de schade mee  maar had wel talrijke glassplinters in zijn arm en schouder, hier en daar moest men de wondes dichtplakken.
Toen iedereen zich opmaakten voor een massasprint glipten 2 renners in de laatste kilometer weg maar konden het aanstormende peloton niet voor blijven, onze renners in wedstrijd brachten het uitstekend vanaf met een 10de plaats voor Joran Mertens – 29ste Maths Heinderson – 47ste Jarno Mondelaers en 130ste Roy Pieters – DNF Michael Delbaen (?) – DNF Wout Huygen (rug) – DNF Fabrice Mels (ongeval) en een 6de clubprijs er boven op.

Comments are closed.